BABÁNTÚL vitamin komplex

Szülés után is épen, egészségesen

Szülés után, amiről keveset beszélnek

Várandóság alatt vitamint szedünk azért, hogy magzatunk megfelelő fejlődését biztosítsuk. Szülés után a szoptatásra koncentrálunk és mindent megteszünk gyermekünk egészséges fejlődéséért. Szeretnénk minél több szeretetet és figyelmet adni az újszülöttnek, azonban hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni saját egészségünket. Az újszülött egészsége is velünk kezdődik. Ahhoz, hogy a legtöbbet adhassuk gyermekünknek, magunkat is el kell látnunk a megfelelő minőségi tápanyagokkal és vitaminokkal.

Mi történik szüléskor a szervezettel?

A szülés óriási megterhelés a női szervezet számára:

  • A hüvely szülés közben többszörösére tágul
  • A kismedence izomzata (musculus levator ani) tágul

A tágulás folyamatában izomsérülések is kialakulhatnak, melyek érinthetik a teljes kismedencei izomzatot is. Szülés után kiemelten fontos a kismedence szülés után történő regenerálódása!

Az egészséges állapot visszaállítása

A várandóság és a szülés a nők egyharmadánál okoz valamilyen problémát a medencefenék izmaiban.

Ez a probléma jelentkezhet a medencefenék megereszkedésében, a medence izmainak gyengülésében, ami vizelet vagy széklet inkontinenciához, vagy akár a medenceszervek süllyedéséhez, prolapszushoz vezethet. Az ezzel járó kellemetlen tünetek megakadályozhatók, és az eredeti, egészséges állapot nagyrészt helyreállítható.

A szülés utáni regeneráció a gyermekágyas időszakban, a szülést követő 6 hétben a legintenzívebb, majd fél-egy éven keresztül folytatódik. A hatékony gyógyulás érdekében (?) célszerű a regenerációs folyamat támogatását már közvetlenül a szülés után elkezdeni.

Születés, hazaérkezés, az első mosoly, az első léptek – A pici baba egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen az egészséges, fitt édesanya is!

Miben segít a BABÁNTÚL vitamin komplex?

A természetes regeneráció támogatása

Egyedülálló vitamin készítményünk elsődleges célja, hogy a kismama szervezete hozzájusson minden olyan fontos vitaminhoz és ásványi anyaghoz, amelyre a szoptatás során neki és a babájának szüksége van, mialatt nagy hangsúlyt fektetünk az anyai szervezet regenereációjának elősegítésére.

A BABÁNTÚL 10 féle vitamint, 8 féle ásványi anyagot/nyomelemet, ezen kívül omega-3 zsírsavat és aminosavat tartalmaz.

  • Leucin: Esszenciális aminosav. Az egyetlen táplálékkal bevitt aminosav, amely képes serkenteni az izomfehérjék szintézisét. Fokozza a regenerációt és gátolja az izomszövet leépülését.
  • Cink: A cink számos anyacsere folyamatban vesz részt, gyorsítja a sebek gyógyulását, a kötőszövetek regenerálódását
  • Omega-3 zsírsavak: Jótékony hatásúak a baba és a kismama számára is. Fontos a babák számára a megfelelő látásélesség és szellemi fejlődés kialakításában. Mérséklik a vér koleszterinszintjét. A BABÁNTÚL egyaránt tartalmaz DHA és EPA omega zsírsavakat.

Kiknek ajánlott a BABÁNTÚL?

Vitaminunkat minden kismamának ajánljuk. A BABÁNTÚL szedését a szülést követően kell elkezdeni, teljeskörű megoldást kínál, így mellette más vitaminkészítmény szedése nem szükséges.
Különösen ajánljuk azoknak az anyáknak, akiknél korábbi szülés(ek) után a gáttájék és a medenceizomzat gyengesége alakult ki (medencefenék megereszkedése, medenceszervek süllyedése, inkontinencia), vagy akiknek a családjában volt ilyen és valószínűsíthetően hajlamosak rá.

BABÁNTÚL klinikai kutatás tájékoztató